Σειρά: Κείμενα Διαλόγου της Ομάδας EuroMemo

Η Ομάδα EuroMemo εγκαινίασε επιτυχώς τη σειρά Κείμενα Διαλόγου, το πρώτο τεύχος της οποίας κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017. Καλούνται οι επιστήμονες να συμβάλλουν στη συζήτηση με τα σχόλιά τους για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό σχέδιο . Τη σειρά στηρίζει οικονομικά το δίκτυο transform! europe.

Σε αντίθεση με το στόχο της ομάδας EuroMemo που είναι να προσεγγίζει κριτικά τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προτείνει πολιτικές που στηρίζουν την πλήρη απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικολογική βιωσιμότητα, η σειρά Κείμενα Διαλόγου της Ομάδας EuroMemo επιδιώκει να ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο πάνω σε ουσιαστικά θέματα της επικαιρότητας που εγείρουν αντιπαραθέσεις στην αριστερά. Τα Κείμενα Διαλόγου της Ομάδας EuroMemo συμπληρώνουν την ετήσια έκδοση του EuroMemorandum που είναι προϊόν ομοφωνίας της Ομάδας.    

 

Το πρώτο τεύχος, με τίτλο: «Συζήτηση για την Ευρωζώνη: Μια Νέα Συμβολή από τη Γαλλία. Σημειώσεις για τους Αλιετά και Λερόν, η  Διπλή Δημοκρατία: μια Πολιτική Ευρώπη για την Ανάπτυξη», υπογράφει ο Τζον Γκραλ, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ομάδας EuroMemo και καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο του Middlesex. Ο Γκραλ εξετάζει το έργο που εξέδωσε πρόσφατα ο διάσημος οικονομολόγος Μισέλ Αλιετά μαζί με τον Νικολά Λερόν,  στο οποίο υποστηρίζει την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στην ΕΕ και την Ευρωζώνη,  αλλαγές τις οποίες οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ομάδες αρνούνταν για πολλά χρόνια. Επιχειρώντας μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα σύνθεση οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης, στην οποία παρουσιάζονται και οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, το βιβλίο συνιστά αναμφίβολα μια πολύ χρήσιμη συμβολή στη δημόσια συζήτηση για την αναδιατύπωση του ευρωπαϊκού σχεδίου.   

Κάλεσμα για υποβολή προτάσεων

Τα Κείμενα Διαλόγου της Ομάδας EuroMemo, γραμμένα από μέλη και συνεργάτες της ομάδας, θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο τη δημιουργία διαλόγου ανάμεσα σε πανεπιστημιακούς, πολιτικά ενεργούς πολίτες, ΜΚΟ και συνδικάτα. Οικονομολόγοι, κοινωνικοί και πολιτικοί επιστήμονες, νέοι επιστήμονες και φοιτητές, καλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους στο info@euromemo.eu.

Η σειρά Κείμενα Διαλόγου δημοσιεύεται στο website της Ομάδας EuroMemo κάτω από τον παραπάνω σύνδεσμο. 

This site is registered on wpml.org as a development site.